OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Indregistrering af motorkøretøj

Nedenstående oplysninger er generelle og ikke bindende. Man kan få bindende information på motorkontorerne og hos de respektive synssteder/-haller, som har bemyndigelse hertil. Bindende forsikringsmæssige oplysninger fås hos forsikringsselskaberne.

Flytning til Danmark

Hvis man flytter fra Tyskland til Danmark med et køretøj, skal det omregistreres inden for 30 dage. Nærmere oplysninger fremgår af www.skat.dk.

Registreringsafgift
Registreringsafgiften er nok den mest berømte danske afgift, også på grund af størrelsen.
Den udgør mellem 25% og 150% i af handelsprisen afhængig af handelsprisens højde. Handelsprisen er nettoimportprisen plus moms. Denne fremstilling er forenklet, og der findes en række ekstraregler, som medfører afgiftsreduktion.

Bemærk:
Det er SKAT, der afgør, om en borger er flyttet til Danmark. Selv om en anden afdeling under SKAT har afgjort, at en borger eller grænsependler ikke bor i Danmark og kun er begrænset skattepligtig, kan SKAT Motor beslutte, at den betragter en person som bosiddende i Danmark.
Den nærmere beskrivelse af selve fremgangsmåden fremgår af www.skat.dk.

Import af motorkøretøj

Nyt motorkøretøj
Da motorkøretøjer, uden skatter og afgifter, generelt er billigere i Danmark end i Tyskland, er dette ikke relevant for privatpersoner.

Brugt køretøj fra Tyskland
Importerer man et køretøj fra Tyskland i forbindelse med køb eller flytning, er der forskellige fremgangsmåder, som er forklaret på www.skat.dk.

Det letteste er dog at henvende sig til en synshal, som er autoriseret til at forestå proceduren inklusive afgiftsberegning. Man skal under alle omstændigheder opsøge en synshal, da køretøjet skal gennemgå et toldsyn. Her får man også nummerplader og en midlertidig registrering.

Følgende skal medbringes:
•    Pas eller identitetskort
•    Alle papirer vedr. køretøjet ("KFZ-Brief" eller registreringsattest del I     og II)
•    Forsikringsattest
Det anbefales at rette direkte henvendelse til nærmeste synshal for at få information om proceduren. På www.skat.dk ligger der også en liste.

Køb af et brugt køretøj
Hvis man ønsker at købe et brugt køretøj i Danmark, kan man finde alle vigtige oplysninger om køretøjet i et offentligt tilgængeligt register på www.nummerplade.net.

Nedenstående oplysninger er generelle og ikke bindende. Man kan få bindende information på motorkontorerne og hos de respektive synssteder/-haller, som har bemyndigelse hertil. Bindende forsikringsmæssige oplysninger fås hos forsikringsselskaberne.Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | infocenter@region.dk | sikkerpost.region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00