OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Medielicens

De tyske licensmedier ARD, ZDF og Deutschlandradio tilbyder services i høj kvalitet, som informerer, uddanner og underholder. Finansiering via licensen sikrer således, at alle har fri adgang til information og gør det muligt at rapportere uafhængigt af økonomiske og politiske interesser.

Hvor meget skal man betale?
Licensen er 17,50 € per måned og udbetales kun én gang pr. bopæl

Hvem skal betale medielicens?
En simpel regel har været gældende for alle borgere siden 2013: en bolig - ét gebyr.  Det er således irrelevant, hvor mange tv-apparater, radioer eller computere der er på en bopæl. Licens skal kun betales af borgere over 18 år. Køretøjer til privat brug er også omfattet af licenspligten. Hvis flere personer lever sammen, så er det kun nødvendigt for én af disse personer at registrere sig som licensbetalende. Personens licensregisteringen er derved gældende for alle beboere i boligen. En separat ansøgning er dog nødvendig for helårsboliger eller andre boligformer.

Sådan tilmelder du dig
Hjemmesiden www.rundfunkbeitrag.de  indeholder oplysninger om licensgebyr og giver yderligere baggrundsinformation om finansiering af public service. Du kan også finde formularer til registrering og afmelding samt informationer omhandlende muligheden for at ændre dine detaljer på denne hjemmeside. Endvidere kan ansøgningsskemaer om fritagelser eller lempelser, også findes her.
Du kan både gennemføre din licensregistering online eller udskrive formularen som et PDF-dokument. Disse formularer kan som førnævnt også indhentes fra de lokale myndigheder (fx Bürgerbureau). Du bedes venligst sende dine udfyldte applikationer sammen med de relevante beviser til Beitragsservice von ARD, ZDF og Deutschlandradio, 50.656 Köln.

Ændringer, fritagelse eller afmelding
Ændring af adresser, kontooplysninger og navneforhold kan ligeledes foretages online. Hvis du ønsker at informere om eventuelle ændringer skriftligt, skal du anvende skemaerne til rådighed fra de lokale myndigheder (fx Bürgerbureau). De tilhørende formularer kan downloades og udskrives på: www.rundfunkbeitrag.de.
Licensmodellen fritager dem, der er modtagere af sociale ydelser, og er afhængige af denne indkomst. Disse kan således søge om fritagelse. Det samme er gældende for handicappede, som betaler et reduceret gebyr.
Afmeldinger og dispensationsansøgninger skal altid ske skriftligt.

Studenter
Studenter der modtager BaföG eller SU kan få fritagelse for at betale medielicens. At SU kan ligestilles med tysk BaföG forudsætter dog, at SU-Styrelsen attesterer på ansøgningsblanketten, at SU blev tilkendt efter beregning af et behov.

Kontakt
Yderligere og detaljeret information findes under www.rundfunkbeitrag.de 

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | infocenter@region.dk | sikkerpost.region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00