OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Nu kan der søges om udbetalingen af de indefrosne feriemidler


25.03.2021


Siden den 24. marts 2021 kan der ansøges om udbetalingen af indefrosne feriemidler. Allerede i efterår 2020, var der mulighed for at søge om udbetalingen af feriemidler i værdi af op til 3 ugers betalt ferie, på grund af de økonomiske udfordringer i forbindelse med Covid-19. Nu kan der også søges om de resterende feriemidler i værdi af op til 2 ugers betalt ferie. Hvis man ikke har søgt om udbetalingen af indefrosne feriemidler i efteråret 2020, har man nu mulighed for at søge om hele beløbet, hvilket stammer fra overgangsperioden 2019-2020. På grund af overgangen fra den gamle til den nye ferielov, blev feriemidlerne der blev optjent i perioden fra den 01. september 2019 til den 31. august 2020 indefrosset. Feriemidlerne administreres som opsparing i fonden "Lønmodtagernes Feriemidler". Opsparingen, på en værdi af op til 5 ugers betalt ferie, skulle oprindeligt først udbetales, når man forlader det danske arbejdsmarked (f.eks. når man går på pension eller når en grænsependler stopper med at arbejde i Danmark).

I anledning af de økonomiske udfordringer i forbindelse med Covid-19, har regeringen dog besluttet, at de indfrosne feriemidler kan udbetales, som del af genopretningspakken for den danske økonomi.

Udbetalingen af feriemidlerne i forbindelse med Covid-19 er frivillig, dvs. at lønmodtagerne selv kan vælge om de vil have feriemidlerne udbetalt eller om opsparingen skal blive i fonden til det tidspunkt, hvor lønmodtageren forlader arbejdsmarkedet.

Ansøgningen om udbetalingen kan foretages digitalt via www.borger.dk/bestilferiemidler indtil den 31. maj 2021. Alternativt kan der også søges i papirform. Den relevante blanket kan fås ved Lønmodtagernes Feriemidler. Udbetalingen beskattes som indkomst med den sædvanlige skatteprocent og udbetales netto. Søges der ikke om udbetalingen indtil den 31. maj 2021, forbliver pengene i fonden indtil man forlader det danske arbejdsmarked.

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00