OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Overvejer man at flytte til Danmark, bør man indhente rådgivning først!


09.02.2016


I den senere tid har man ofte hørt, at det danske ejendomsmarked er attraktivt for potentielle tyske huskøbere, og danske mæglere har også allerede stukket følerne ud over for tyske kunder. 

Mange spørger sig selv, om det da i det hele taget kan lade sig gøre, for man har jo hele tiden fået at vide, at tyskere ikke må købe huse i Danmark.
Spørgsmålet er let at besvare, for tyskere må gerne købe fast ejendom i Danmark, hvis de bor i landet. Så hvis man ønsker at købe hus i Danmark, forudsætter det altså også, at man flytter til Danmark. 

Men før man flytter til et andet land, og således før man eventuelt køber et hus, rådes interesserede på det kraftigste til at sætte sig ind i landets kulturelle, juridiske, økonomiske og samfundsmæssige rammebetingelser. De bør også indhente råd hos fagfolk omkring skat og social sikring. I modsat fald kan der blive vakt falske forventninger, eller de pågældende kan sågar ende med at få sig en slem overraskelse. 

Retligt set har unionsborgere således absolut mulighed for at bosætte sig i eget hus på den danske side af regionen, men det bør først ske efter at de har fået udførlig rådgivning. 

Hos Regionskontor & Infocenter under Region Sønderjylland-Schleswig er der mulighed for at få netop denne rådgivning.

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00