OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Alsidig dagsorden i regionen


11.12.2015 // Bred vifte af emner på årets sidste bestyrelsesmøde


Medlemmerne af regionens bestyrelse mødtes til årets sidste møde for både at diskutere aktuelle udviklinger og fastlægge opgaverne for det kommende år.

Bl.a. blev rapporten fra Den Dansk-Tyske Transportkommission modtaget positivt, der beskriver en lang række infrastrukturprojekter, som er særdeles vigtige for regionen. Endvidere gjorde bestyrelsen sig til fortaler for en dialog mellem de myndigheder på begge sider af grænsen, som har egnsplanlægning som kompetenceområde, så den utilfredsstillende situation for husejere i Bølå i Aabenraa Kommune kan blive løst. Som følge af forskellige vindkraftprojekter i begge lande er borgerne i området udsat for betydelige støjgener, som sætter spørgsmålstegn ved, om husene i det hele taget er beboelige. Det er regionspolitikernes ønske at egnsplanlægningen også behandles grænseoverskridende. 

I sammenhæng med diskussionen omkring grænsekontrol på dansk side ytrede bestyrelse, at regionens borgere fortsat skal kunne passere grænsen uden hindring. 

Den handlingsplan, der blev vedtaget på mødet, omfatter foruden den strukturelle justering på kulturområdet bl.a. fremme af mødet mellem børn og skoleelever ved hjælp af en transportpulje. Arbejdet i det kommende år vil dog være koncentreret omkring udarbejdelse af en strategi for det grænseoverskridende samarbejde. Foruden mål og midler med henblik på at opnå målene, skal organisationen og finansieringen for de kommende år evalueres og fastlægges til sommer. Det forventer formanden, Ulrich Brüggemeier, vil kunne være med til at "… styrke samarbejdet for en endnu bedre udvikling i hele regionen…". Næstformand Hans Philip Tietje pointerer, at "regionen fylder 18 år i disse dage, og man gør sig nu tanker om den fremtidige udvikling, så man også fortsat kan forbedre betingelserne i grænselandet for både borgere og virksomheder…".

 

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00