OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Stephan Kleinschmidt valgt som ny formand for Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswig


23.09.2015


Medlemmerne af Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswig har valgt Stephan Kleinschmidt som ny udvalgsformand. Stephan Kleinschmidt repræsenterer Sønderborg Kommune i udvalget og har de seneste to år været udvalgets næstformand. ”Stephan brænder for det grænseoverskridende samarbejde, og hans entusiasme smitter af på os andre i udvalget. Samtidig er Stephan meget bevidst om, at det kræver respekt for forskelle, når der skal opnås resultater i samarbejdet på tværs af grænsen”, udtaler den afgående formand Gary Funck fra Nordfriesland om sin efterfølger. Stephan Kleinschmidt er medlem af Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswig i kraft af sit formandskab for udvalget for kulturel og regional udvikling i Sønderborg Kommune.

Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswig består af 15 kulturpolitikere fra partnerne bag Region Sønderjylland-Schleswig. Det tyske, frisiske og danske mindretal samt Land Schleswig-Holstein har ligeledes en repræsentant hver i udvalget. Udvalget er det eneste faste udvalg under Region Sønderjylland-Schleswig og har de seneste år taget initiativ til Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig og det netop bevilgede interregprojekt KursKultur.

”Jeg glæder mig meget til min formandsperiode, hvor vi både skal have forhandlet en ny kulturaftale for perioden 2017-2020 på plads og få virkeliggjort vores ambitioner med projektet KursKultur. KursKultur er Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswigs hidtil største projekt, og de næste 4 år vil vi bl.a. kunne bevilge 8 millioner kroner til dansk-tyske projekter”, fortæller den nye formand Stephan Kleinschmidt.

Gabriele Stappert, formand for udvalget for kultur og turisme i Stadt Flensburg, er valgt som ny næstformand. I modsætning til sin formandskollega, Stephan Kleinschmidt, har Gabrielle Stappert ikke nogen mindretalsbaggrund, men hun er lige så overbevist om, at det er nødvendigt at samarbejde over grænsen. ”Samarbejdet over grænsen giver os kun fordele. Vi har i fællesskab mulighed for at løfte større projekter som vores nye interregprojekt KursKultur. Vores borgere får flere og mere varierede kulturtilbud, og omverdenen bliver opmærksom på vores kulturregion”, fortæller Gabriele Stappert. Hun er overbevist om, at grænseregionens fremtid afhænger af, at hver enkelt borger oplever sig som en del af grænseregionen. Hun har selv lært dansk, fordi kendskab til naboens sprog er første skridt på vejen til kulturel forståelse.   

Yderligere kommentarer i forbindelse med valget til formandskab fås ved henvendelse til:

Stephan Kleinschmidt Tel.: 0045 5142 2321
Gabriele Stappert Tel.: 0049 151 55251913

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00