OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Samarbejdet fejrer jubilæum


04.12.2014 // Grenznetz har i fem år med succes arbejdet for grænsependlere


Nøjagtig på dagen for 5 år siden underskrev 5 europæiske grænseregioner under navnet ”Grenznetz” en samarbejdsaftale, hvis lige ikke findes i Europa. 

Hver region råder over aktører og projekter, som med juridisk kompetence identificerer og udarbejder løsningsforslag. Den faglige diskussion indbyrdes og den fælles udarbejdelse af undersøgelser om egnede emner giver synergieffekter, som har ført til at der er vokset en stor kompetence frem. Netop de komplekse sagsforhold mellem national og europæisk ret på skatte- og socialretsområdet kræver et bredt spektrum af viden, som bliver stillet til rådighed af partnerne.

I Region Sønderjylland-Schleswig bidrager grænsependlerrådgivningen, der har bestået i 10 år, og projekt Pontifex-Brobygger, der har eksisteret siden 2010, med sager, viden og erfaring til arbejdet indenfor samarbejdet.

Foruden Region Sønderjylland-Schleswig deltager de fire andre regioner - Oberrhein, Großregion Saar-Lor-Lux, Euregio Maas-Rhein og Euregio, som med jurister analyserer barrierer og udarbejder løsningsforslag. 

Også selv om regionale projekter hver for sig ophører, forbliver samarbejdet en af de vigtigste søjler, når det drejer sig om forbedring af mobiliteten på arbejdsmarkederne. 

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00