OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Vejledningsefterspørgslen faldt 


15.01.2024


Efter der i 2021 med 4485 vejledninger kunne registreres et meget højt antal henvendelser, kunne Regionskontor & Infocenter for Region Sønderjylland-Schleswig i 2022 med 4196 vejledninger konstatere et fald i efterspørgslen. I det sidste år blev der registreret 3690 vejledninger. Hovedårsagen hertil er bortfaldet af de ​​emner og vejledningsbehov, der opstod i forbindelse med de pandemirelaterede restriktioner.

Udover de klassiske emner som skat og sygesikring udgjorde nye lovbestemmelser en stor del af henvendelserne. Tendensen til, at mange tyske statsborgere ønsker at flytte til Danmark, fortsatte og der blev i denne sammenhæng besvaret mange spørgsmål omkring huskøb, registrerings- og opholdsret.

"Et endnu større online informationstilbud gav en vis lettelse i vejledningsarbejdet," siger Peter Hansen, kontorets leder, "langt de fleste henvendelser kunne hurtigt afklares via e-mail eller telefonen.” På baggrund af erfaringerne fra pandemien tilbydes personlige aftaler kun i særlige tilfælde. Denne tilgang er effektiv og dækker langt de fleste vejledningsbehov.

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00