OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Partnerskab i praksis


03.11.2023 //

Dansk-tysk Regionaldag bragte politikere fra begge sider af grænsen sammen


Årets Regionaldag – Region Sønderjylland-Schleswigs kommunalpolitiske forum fandt sted i Padborg den 2. november. De omkring 60 deltagere blev informeret om aktuelle udviklinger og planer og havde mulighed for at diskutere aktuelle spørgsmål. 

Ud over et foredrag af Schleswig-Holsteins Europaminister Werner Schwarz bød det officielle program på et indblik i Region Syddanmarks kommende regionale udviklingsstrategi, som blev præsenteret af Regionsrådsmedlem Jens Wistoft. Finansieringsmulighederne inden for Interreg-programmet blev præsenteret af sekretariatsleder Lewe Kuhn, og koordinator Anne-Mette Olsen fra Regionskontoret informerede om finansieringen af borgernære aktiviteter. Niclas Herbst, medlem af Europa-Parlamentet, kastede et blik på grænseregionen set fra Bruxelles og kom ind på de aktuelle emner i Europa relateret til grænseregionerne.

Arrangementet blev rundet af med en detaljeret rapport fra formanden, Walter Behrens, om status for det grænseoverskridende samarbejde, som omfattede en bred vifte af emner og aktiviteter. Afslutningsvist gav leder Peter Hansen et overblik over de emner, der aktuelt behandles i sekretariatet. 

”Regionaldagen som udvekslingsplatform og netværksdag er blevet uundværligt for det grænseoverskridende arbejde…” forklarer Peter Hansen ”…de kontakter, der knyttes her i dag, vil styrke båndene på tværs af grænsen og sikre et godt samarbejde i det kommende år.”

 

 

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00