OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Nye projekter bringer danskere og tyskere sammen


23.05.2023 //

Første borgerpuljeprojekter bevilget gennem Interreg-projektet Borgerprojektfonden


De fire godkendte projekter handler om mødet og inddragelsen af borgerne i den dansk-tyske region, og det er netop ud fra et ønske om at få borgerne mere ind i det dansk-tyske samarbejde, at Interreg 6A Borgerprojektfonden med sine tre forskellige puljer blev oprettet. Støtten fra borgerpuljen danner bl.a. grundlag for en stor dansk-tysk borgerfest i Rødbyhavn som en del af Femern Bælt-dagene den 11. juni, hvor startskuddet for byggearbejdet omkring den faste forbindelse fejres, og byggepladsen vises frem. Borgerdagen byder på et varieret program, der skal bringe borgerne tættere sammen på tværs af Femern Bælt. Desuden vil erhvervsskoleelever fra Oldenburg og Lolland-Falster deltage i en bagedyst til borgerfesten, hvor bl.a. den kendte Markus Grigo vil være bagedommer. Et andet støttet projekt bringer unge fra Bad Schwartau og Stege sammen. De skal deltage i forskellige workshops omkring sang og videooptagelser og vil præsentere resultatet på borgerdagen. Det sidste af de godkendte projekter handler også om musik. Et orkester fra Friedrichstadt og et kor fra Assens vil sammen indøve stykker og opføre dem i Flensburg, Friedrichstadt og Vissenbjerg i begyndelsen af juni.

"Vi vokser stadig mere sammen på tværs af det dansk-tyske, uanset om det er ved landegrænsen eller vandgrænsen. Det viser de projekter, der nu er blevet godkendt, og som er rettet mod borgerne i den store dansk-tyske grænseregion. Den faste Femern-Bælt-forbindelse er ikke længere en vision - nu er det synlige, monumentale anlægsarbejde begyndt, og en dansk-tysk borgerfest er en fantastisk måde at fejre dette startskud på", siger Kathrine Monsrud Ekelund, formand af bevillingsudvalg borgerprojektfond og regionsrådsmedlem i Region Sjælland.  

Bevilgede projekter

Dansk-tysk folkefest

Ansøgere: Region Sjælland, Kreis Ostholstein og Fonden Femern Belt Development

Godkendt beløb: 505.350 DKK / 67.832 EUR

Femern kagedyst 
Ansøgere: CELF – Center for Erhvervsrettede uddannelser på Lolland-Falster

Berufliche Schule Oldenburg, Region Sjælland og Handwerkskammer Lübeck

Godkendt beløb: 287.161 DKK / 38.545 EUR

Youth for Future

Ansøgere: Eurokidz, Bad Schwartau und Filmfabrikken, Stege

Godkendt beløb: 185.796 DKK / 24.939 EUR

Skurk og venner – tre sommerkoncerter

Ansøgere: Arbeitskreis Musical e.V. und Assens Musikskole

Godkendt beløb: 65.322 DK / 8.768 EUR

Projekter med en projektvolumen på under 186.250 DKK kan løbende sende ansøgninger til borgerpuljen. For større projekter er næste ansøgningsfrist den 8. september. Borgerpuljen støtter innovative borgernære projekter inden for alle tematiske områder, der er relevante for borgerne, herunder teater, kultur, kunst, natur, klima, sport og fritid. En tysk og en dansk partner fra Interreg-programregionen udtænker i fællesskab et projekt og inddrager borgerne i regionen enten som deltagere eller medskabere.

Interesserede aktører kan downloade alle ansøgningsskemaer, kriterier, retningslinjer og budgetskemaer fra Interreg-hjemmesiden: www.interreg-de-dk.eu/dk/vi-fremmer/borgerprojektfond/

Har aktører brug for en rådgivning, så kan de sende en mail til: kulturregion@region.dk

Borgerprojektfonden støttes af Interreg Deutschland-Danmark og Den Europæiske Union.

 

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00