OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Efterspørgsel bremset en smule


10.01.2023


Efter der i 2021 med 4485 kunne registreres et meget stort antal henvendelser, kunne Regionskontor & Infocenter for Region Sønderjylland-Schleswig i 2022 med 4196 vejledninger konstatere en lille tilbagegang på 6% mht. efterspørgslen. Både spørgsmålene som opstod i forbindelse med restriktionerne som pandemien medførte, samt nye lovbestemmelser sørgede for en stor del af henvendelserne ud over de klassiske emner som skat og sygesikring.

Tendensen var derudover fortsat, at tyske statsborgere ønsker at flytte til Danmark, og der blev i denne sammenhæng besvaret mange spørgsmål omkring huskøb, registrerings- og opholdsret.

"Færre nye regler i forbindelse med Corona og et endnu større udbud af online tilbud er medvirkende til at der er færre henvendelser," siger Regionskontorets leder Peter Hansen, "langt de fleste henvendelser kunne hurtigt afklares pr. e-mail eller på telefonen.” 

På baggrund af erfaringerne fra pandemien tilbydes personlige aftaler kun i særlige tilfælde. Denne tilgang er effektiv og dækker langt de fleste vejledningsbehov.

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00