OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Sprog i virkeligheden - lærerkonference


13.10.2022 //

Dansk-tysk lærerkonference sætter fokus på autenticitet i sprogundervisningen


Årets dansk-tyske lærerkonference afholdes torsdag den 10. november 2022 på Folkehjem i Aabenraa. Konferencen er blevet en fast tradition i grænselandet og er et populært mødested for danske tysklærere og tyske dansklærere. Konferencens mål er at inspirere deltagerne til nye måder at gribe deres nabosprogsundervisning an på. Desuden giver konferencen lærerne mulighed for at mødes og drøfte fagemner med kollegaer på tværs af grænsen.

Konferencens titel i år er ”Sprog i virkeligheden / Echt Sprache”, og det afspejler et tematisk fokus på autenticitet i nabosprogsundervisningen. Efter en introduktion til temaet vil der være 4 parallelle workshops, hvor deltagerne får ideer til egen undervisningspraksis og rig mulighed for dialog med de øvrige deltagere. Workshopsne vil med udgangspunkt i podcasts, reklamer, rollespil og øvrige spil inspirere til at tage aktuelle emner op i undervisningen og øve virkelighedsnære kommunikative situationer. Konferencen afsluttes med et højaktuelt oplæg af Mirco Reimer-Elster, kendt politisk analytiker fra dansk fjernsyn, der vil tage pulsen på Danmark og Tyskland i lyset af krigen i Ukraine og energikrise.

Lærerkonferencen henvender sig først og fremmest til danske tysklærere og tyske dansklærere samt lærerstuderende, men lærere fra andre fagområder er også hjertelig velkomne.

Det er dog vigtigt, at man som deltager kan begge nabosprog, da oplæggene både vil være

På dansk og tysk.

Igen i år er lærerkonferencen arrangeret af Regionskontor & Infocenter, UC Syd, Grenzgenial og Institut für Qualitätsentwicklung an Schulen Schleswig-Holstein. Konferencen gennemføres takket være midler fra Region Sønderjylland-Schleswig og Institut für Qualitätsentwicklung an Schulen Schleswig-Holstein. Sidstnævnte har udnævnt konferencen til at være den årlige fagkonference for de lærere, der underviser i dansk på delstatens tyske skoler.

Lærere nord for grænsen tilmelder sig ved Center for Undervisningsmidler i Haderslev https://www.ucsyd.dk/cfu , vælg ”CFU Kurser og arrangementer” og ”Tysk”.

Lærere fra skoler syd for grænsen tilmelder sig gennem IQSH under formix https://formix.info/DAE DAE0091.

 

Yderligere informationer om konferencen:

Anne-Mette Olsen, +45 20 58 30 34

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00