OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Stor efterspørgsel efter vejledning


07.01.2022


 

Efter der i 2020 blev registreret et højt antal af vejledninger (3624), kunne Regionskontoret & Infocenteret i Region Sønderjylland-Schleswig konstatere en markant stigning (23%) med 4485 konsultationer i året 2021. Både de spørgsmål, der opstod i forbindelse med de pandemirelaterede restriktioner, samt de mange nye lovreguleringer, stod sammen med de klassiske emner, som skat og sygesikring, for en stor del af henvendelserne. Tendensen var derudover fortsat, at tyske statsborgere ønsker at flytte til Danmark, og der blev i denne sammenhæng besvaret mange spørgsmål omkring huskøb, registrerings- og opholdsret.

„Særligt sidste år blev vi alle bombarderet med mange nye regler og restriktioner, hvilket forklarer det høje antal henvendelser”, siger Peter Hansen, leder af Regionskontoret, ”og vi var i stand til at behandle alle henvendelser på trods af massive restriktioner - det er en stor succes…”

Grundet de gældende restriktioner er den personlige vejledning fortsat suspenderet. Infocenteret kan dog stadig træffes telefonisk og via mail.

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00