OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Grænseregionen i Europa


30.09.2021 //

En Regionaldag med debat og udsigt på pengeregn fra Bruxelles


Som forum for kommunalpolitikerne fra Region Sønderjylland-Schleswigs partnere fandt Regionaldagen sted for tredje gang denne torsdag. Under emnet grænseregionen i Europa blev der blandt andet diskuteret, hvad de europæiske instanser kan gøre for grænseregionerne og hvad grænseregionerne til gengæld betyder for Europa.

I den forbindelse kom Nathalie Verschelde fra Europa-Kommissionen ind på den aktuelle udvikling i Bruxelles og berettede om erfaringerne fra pandemien. Martin Guillermo, generalsekretæren for det Europæiske Grænseregioners Arbejdsfællesskab (AGEG), fremlagde grænseregionernes behov og kom ind på den kommende EU-finansieringsperiode. Det forventes, at der vil blive afsat over 90 millioner Euro til grænseoverskridende projekter i det kommende tysk-danske Interreg-program.
Peter Hansen, leder af Regionskontoret, berettede om erfaringerne og følgerne af pandemien for grænselandet og professor Steen Bo Frandsen fra Syddansk Universitet kom ind på spørgsmålet, om grænseregionen kan finde sine europæiske rødder for at bygge videre på dem.

I en paneldebat blev spørgsmålene uddybet nærmere og Michael Montag, formand for Den Europæiske Union Tarp og omegn, Rasmus Andresen, medlem af Europa-Parlamentet, samt Kjeld Thrane, formand for Kulturudvalget Sønderjylland-Schleswig, tilføjede deres egne synspunkter og perspektiver.

De omkring 40 deltagere oplevede livlige indlæg, der både fremmede videre debat og tillod et bredere syn på den fælleseuropæiske situation.

Preben Jensen, formand for Regionen er meget tilfreds med et vellykket arrangement og er glad over „meget aktive års samarbejde på tværs af grænsen...”

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00