OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Problemer med tidsbestilling via coronaprover.dk


03.02.2021


I vores praktiske vejledningsarbejde, har vi i den seneste tid haft en del henvendelser ift. udenlandsdanskeres mulighed for at booke en tid til PCR-test i Danmark via coronaprover.dk.

Som angivet på hjemmesiden coronaprover.dk, skal udenlandsdanskere registreres i systemet, før de kan bruge coronaprover.dk med deres NemID. For at blive registreret, skal borgerne henvende sig til den myndighedsfælles hotline på +45 70 20 02 33.

Der er dog en del udenlandsdanskere, der oplever at dette ikke fungerer vedvarende. Efter registreringen kan de logge på og booke en tid, men så snart de logger af, ryger de åbenbart af systemet igen. Næste gang de prøver at logge på, skal de igen ringe ind, for at blive registreret igen. Nogle borgere kan åbenbart slet ikke registreres.

Det ser ud til at dette rammer borgere, som har været tilmeldt folkeregisteret, men som er flyttet til udlandet, hvor de allerede bor i en længere periode. Formodningen er, at dette hænger sammen med registreringen af CPR-nummeret hhv. skattepersonnummeret i de danske systemer.

Blandt andet er det også grænsependlere, der er danske statsborgere med bopæl i Tyskland og arbejdssted i Danmark, som i henhold til de gældende regler (både på tysk og på dansk side) skal testes hver uge ifm. indrejse, der oplever problemet.

Regionskontor & Infocenter prøver at finde en løsning for problemet og har i den forbindelse kontaktet de ansvarlige myndigheder.

Indtil videre kan borgere der er ramt af registreringsproblemer kun ringe ind hver gang de ønsker at booke en tid til en PCR-test, for at blive registreret på ny. Alternativt kan disse borgere henvender sig til Falcks testcenter i Handewitt (Tyskland), for at få gennemført en hurtigtest, da der her ikke kræves en tidsbestilling via coronaprover.dk. For personer med dansk arbejdskontrakt dansk lønafregning, dansk studiekort eller et dansk sygesikringsbevis, er der mulighed for gratis test i Handewitt.

For yderligere informationer om teststeder i grænselandet, kan du klikke på linket under denne tekst. Du kommer ind på vores hjemmeside, med en oversigt over testmulighederne i grænselandet.

https://pendlerinfo.org/pendlerinfo/dk/Aktuelt/Covid_testcentre.php

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00