OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Grænsependlere er nu også omfattet af test- og dokumentationspligten i Schleswig-Holstein


23.01.2021


Med bekendtgørelsen fra den 22.01.2021, har Land Schleswig-Holstein besluttet, at grænsependlere som indrejser til Schleswig-Holstein nu også skal have dokumentation for en negativ Covid-19-test ved indrejse, som ikke må være ældre end 7 dage. Test- og dokumentationspligten for grænsependlere i Schleswig-Holstein gælder fra mandag den 25.01.2021.

Test- og dokumentationspligten gælder både for grænsependlere med bopæl i Schleswig-Holstein, som pendler til Danmark og for grænsependlere med bopæl i Danmark, som pendler til Schleswig-Holstein. Også de såkaldte ugependlere, som vender hjem til deres bopæl en gang om ugen, er omfattet af forpligtelsen.

For indrejsen er det tilladt at bruge dokumentation for en negativ PCR-test og dokumentation for en negativ POC-test, også kendt som Antigen-hurtigtest. Dokumentationen kan være i papirform eller som digitalt dokument på tysk, engelsk, fransk eller dansk og skal medbringes ved indrejsen. Dokumentationen skal forelægges efter opfordring af de ansvarlige myndigheder.

Bekendtgørelsen er en udvidelse af den gældende Coronavirus-indrejseforordning(Coronavirus-Einreiseverordnung) af den tyske regering og er en generel bekendtgørelse (Allgemeinverfügung), der skal gennemføres af alle såkaldte Kreise og kreisfreie Städte i Schleswig-Holstein. Undtagelserne fra test- og dokumentationspligten som angivet i Coronavirus-indrejseforordningen af den tyske regering (Coronavirus-Einreiseverordnung), gælder dermed ikke længere for Schleswig-Holstein.

Ved at klikke på linket under denne tekst kommer du direkte ind på hjemmesiden af Land Schleswig-Holstein, med den nye bekendtgørelse af test- og dokumentationspligten for grænsependlere.

https://www.schleswig-holstein.de/DE/Schwerpunkte/Coronavirus/Erlasse/210122_erlass_testpflicht_grenzpendler.html

Derudover træder den nye Ersatzverkündung der Landesverordnung zur Bekämpfung des Coronavirus SARS-CoV-2, i kraft fra mandag den 25.01.2021, som blandt andet omfatter de skærpede krav til mundbind.

Ved at klikke på linket under denne tekst, kommer du direkte ind på den nye Ersatzverkündung der Landesverordnung zur Bekämpfung des Coronavirus, på hjemmesiden af Land Schleswig-Holstein.

https://www.schleswig-holstein.de/DE/Schwerpunkte/Coronavirus/Erlasse/210122_Corona-Bekaempfungs-VO.html

Den nye karantæneforordning (Ersatzverkündung der Landesverordnung zu Quarantänemaßnahmen für Ein- und Rückreisende) af Land Schleswig-Holstein gælder ligeledes fra mandag den 25.01.2021. Her blev der også foretaget nogle stramninger.

Ved at klikke på linket under denne tekst, kommer du ind på hjemmesiden af Land Schleswig-Holstein med den nye karantæneforordning (Ersatzverkündung der Landesverordnung zu Quarantänemaßnahmen für Ein- und Rückreisende).

https://www.schleswig-holstein.de/DE/Schwerpunkte/Coronavirus/Erlasse/210122_Quarantaene-VO.html

Informationerne om de forskellige regler under aktuelt på Region Sønderjylland-Schleswigs hjemmesider www.pendlerinfo.org og www.region.de/.dk, bliver aktualiseret i løbet af de næste dage.

Vi håber på jeres forståelse.

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00